kapitel 4

– Tira girls, det är cirkus i stan, sa Mona.
Efter att lämnat festen i ett huj ramlade den förväntansfulla församlingen på ett kulört tält, modell större. En ståtlig elefant trumpetade en välkomsttrudelutt och vips så var skaran installerad på de hårda träbänkarna. Först ut i manegen var Bertil bäver och hans vänner från Kanada.  Flickorna blev bjudna på  häpnadsväckande konster där yxor, sågar, och knivar virvlade i luften. Det hela avslutades med ett sång- och dansnummer som gav epitetet nycirkus en raffinerad tvist. Bertil sjöng ett Thore Skogman-potpurri samtidigt som hans kavata bröder daskade takten  med sina spänstiga stjärtar.
Så var det dags för älgen Lina, landets enda kvinnliga clown, att göra intåg. Hon snubblad på sina rangliga spiror och pajsade sig sorgmodigt. Brallisarna från de sju haven skrockade muntert, mumsad på popcorn och drack juice. Då var tiden inne  för de högtflygande konsternas mästare: The Flying Horse. Trapetserna sattes i gungning och de tre stridshingstarna Olle, Lasse och Bosse svingade sig elegiskt på den enorma tälthimmelen. Efteråt skulle nog de flesta säga att det var föreställningens absoluta glansnummer.
Med stela nackar lämnade de 12 arenan för att möta den febriga kulturpulsen i en metropol inramad av gälla neonsmyckade fasader.
– Min högsta önska är att besöka en skulpturpark, sa  Tyra med trånande stämma. Må vara att jag är en kvinna med persikolen hy, men mitt hjärt är av sten.
– Pyttsan, sa Eva-Lena.
– Låtom oss leta upp ett dylika arrangemang, sa Klara-Bella.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s